Dominee

Even voorstellen…

Ik ben Yvonne van Benthem – de Ridder, 28 jaar. Samen met mijn man Arjan woon ik in Dirkshorn. Een levendig dorp, waar we het prima naar ons zin hebben. Dit jaar zijn we alweer vijf jaar getrouwd.

Ik hou veel van lezen, sporten en muziek maken en luisteren. Samen met Arjan ben ik in het voorjaar en de zomer veel weekeinden te vinden op onze zeilboot. Natuur, wind en water doen het erg goed. In de winter zijn we meer van het gezellig films en series kijken. Van krimi’s kunnen we erg genieten, maar ook komedies als de Big Bang Theorie komen voorbij. Ik ben meer de denker, Arjan meer de doener en de techneut. Zo maakt hij zelf bijv. kasten voor in ons huis en is elektronica zijn hobby.

Augustus 2011 ben ik afgestudeerd en vanaf 6 mei 2012 mag ik voor 60% als predikant voor de Gereformeerde Kerk in Dirkshorn aan de slag. In de tussentijd ben ik de overige 40% aan het werk als jongerenwerker, via de Jongerenorganisatie van de Protestantse Kerk (Jop), bij de Protestantse Gemeente Lelystad.

Het werken als predikant bevalt me erg goed! Het is heerlijk om het op allerlei verschillende manieren over het geloof en over God te mogen hebben. Mensen zien groeien in geloof en zelf ook weer van hen leren, is heel mooi om te zien. Het eerste jaar zal ik vooral veel rond gaan kijken en langzamerhand zullen we samen plannen gaan maken voor de toekomst. Daarom: daag me uit met lastige vragen en leuke ideeën!

Bereikbaarheid:

Dinsdag: ik ben er de hele dag tot 's avonds. (9.00-22.00u)
De rest van de week van woensdag – vrijdag werk ik 's ochtends van 9.00-13.00u.

Voor pastoraat blijft het hetzelfde zoals het de afgelopen jaren is gegaan. Wil je graag bezoek of weet je iemand die hier behoefte aan heeft, meldt dit dan bij je bezoekwerker of bij de pastorale raad. Zij zorgen dat alles wordt doorgegeven. Bij crisispastoraat (bijvoorbeeld ernstige ziekte of overlijden) mag je direct contact met mij opnemen. Ik ben te bereiken tijdens werktijd. Bel je buiten die uren, dan mag je de voicemail inspreken of zal je vriendelijk worden gevraagd of je later terug wilt bellen. Mailen mag altijd en op werkdagen zal ik zeker antwoorden.

Ik ben te bereiken op de volgende manieren:

Per telefoon: op ons huisnummer: 0224-850337 (alleen dus onder werktijd, anders de voicemail inspreken)
Per mail: yvonnevanbenthem@gmail.com
Social media: Hyves (zoeknaam: yvonne_dieren), Twitter (zoeknaam: yvbenthem) of Facebook (zoeknaam: Yvonne van Benthem).